• Przechowalnia 0
  • Newsletter
    Jak usunąć plamy z czerwonego wina?

    Chwila nieuwagi podczas uroczystej kolacji i na naszym śnieżnobiałym obrusie widnieje paskudna, czerwona plama. To jeszcze nie koniec świata! Plamy z czerwonego wina są bardzo łatwe do usunięcia. Oto kilka sposobów na to by w mgnieniu oka pozbyć się plam z czerwonego wina.

    Z pomocą nadchodzi sól i ocet.

    jak usunąć plamy z wina


    Zabrudzony obrus czy ubranie posyp dużą ilością soli kuchennej, która wchłonie napój oraz czerwony barwnik. Następnie wypłucz materiał od bieżącą wodą, a następnie upierz w pralce.

    Gdy pod ręką nie mamy soli, plamy z czerwonego wina możemy wybawić również octem kuchennym. Wystarczy plamę polać octem, a następnie spłukać pod bieżącą wodą i uprać.




    Co na stare zeschnięte plamy?

    Na stare plamy z czerwonego wina pomoże mydło. Do niego możemy dodać odrobinę amoniaku, który stosuje się do słodkich wypieków. Pobrudzony materiał moczymy przez kilka minut w takim roztworze, a następnie pierzemy.

    Pamiętajmy, że im szybciej namoczymy pobrudzoną tkaninę, tym mamy większe szanse na to, że skutecznie i całkowicie pozbędziemy się niechcianych przebarwień.


    Najczęściej czytane artykuły:

    Jak nauczyć się szyć? Nauka szycia na maszynie dla początkujących


    Jak odnowić mieszkanie na wiosnę?


    Firanka Gotowa Patrycja 150x300cm Firanka gotowa uszyta z bardzo dobrego gatunkowo woalu obszytego lamówką. Firanka pasyje na karnisz 180-250 cm Zasłony zostały uszyte z wysokiej jakości nieprześwitującego materiału zasłonowego. DO FIRANY WSZYTA TAŚMA SMOK 1-2 O SZER. 5 CM. Firanka do kupienia na stronie: https://kasandra.com.pl/firanka-gotowa-patrycja-150x300cm-p-6979.html #firanki #firany #firanka #firankigotowe #salon #aranżacje

    Post udostępniony przez Kasandra.com.pl (@kasandra.com.pl)

    Akceptuję
    Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.