• Przechowalnia 0
  • Co wpływa na trwałość firan?

    Firany często stanowią jeden z większych wydatków w domowym budżecie. Szczególnie wtedy, jeśli są szyte na zamówienie, mają duże rozmiary, a do tego są wykonane z droższych materiałów. Chcemy wówczas, aby trwały z nami jak najdłużej. Aby im to umożliwić, powinniśmy wiedzieć co sprawia, że firanki do kuchni mogą szybciej tracić swój ładny wygląd. Jedną z takich rzeczy jest para i tłuszcze. Podczas smażenia i gotowania, w powietrzu unoszą się duże ilości tłustych zanieczyszczeń.

    Osiadają one nie tylko na ścianie, ale również na firankach. By zminimalizować ten efekt, należy podczas każdego gotowania włączać wyciąg kuchenny. Powinien on być podłączony do kanału wentylacyjnego. Firanki do kuchni nie lubią również, kiedy w tym pomieszczeniu pali się papierosy. Dym nikotynowy jest bardzo szkodliwy dla zdrowia, a jednocześnie niszczący dla firan. Pozostawia na nich trudny do usunięcia żółty osad, który stwarza bardzo nieestetyczne wrażenie. Jeżeli już koniecznie ktoś chce palić w kuchni, należy starać się robić to maksymalnie rzadko, oraz nie wypuszczać dymu bezpośrednio na firanki.

    Polecane artykuły:

    Firanka czy kawałek sznurka?

    Przytulne wnętrze kwestią dodatków

    Konsekwencja w dekorowaniu okien

    Jak odpowiednio dobrać firanki?

    Komplety okienne z tkanin zasłonowych

    Akceptuję
    Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.